Uživanje u seksu ne čini te kurvom

Dvije tisuće i osamnaesta godina je. Dvadeset i prvo stoljeće je već punoljetno, a meni evo jučer neki tamo pokušava utuviti u glavu kako ne postoje žene koje vole seks, a da nisu kurve.

Divno. Baš prekrasno. Nisam znala kako da nekome toliko ograničenome objasnim da su uživanje u seksu i kurvarluk dva različita pojma i da ne moraju biti povezani. Odustala sam nakon objašnjenja kako ne postoji žena koja je, po njegovom, dobra i za udaju i za krevet. Rekoh si da nema smisla dalje se natezati s takvim mozgom.

Ali ima smisla reći koliko je takvo razmišljanje krivo i primitivno jer eto, žensko sam iako si to nisam birala, udala bih se, ali bih i uživala u seksu bez da me se zbog toga naziva kurvom. Jednako kako si nisam birala spol, roditelje, zemlju u kojoj ću živjeti, nisam si odabrala niti da ću biti toliko otvorena za nova iskustva, ne samo seksualna. Vjerujem da se takve stvari samo dogode, rođen si s nekim predispozicijama kao i s talentom za, recimo, pjevanje. Neki ljudi su hladni, nezainteresirani, nemotivirani, aseksualni, a neki su pak opsjednuti seksom. Ima i onih “normalnih” (namjerno koristim navodnike), ali vjerujem da svi oni mogu naći svoje bolje polovice i biti zadovoljeni u onoj mjeri u kojoj im to odgovara i treba. Ili ne treba uopće. I to je ok i takvih treba biti jer, nije sve za svakoga pa tako ni seks.

Uživanje u seksu ne čini te kurvom

Foto: Igor Dugandžić

Vratila sam se nedavno s Kube, mjesta gdje je seks u zraku. Gotovo doslovno. Ali ne na neki vulgaran način nego su otvoreni prema seksu puno više od nas Balkanaca i sa seksom krenu puno ranije nego zapadnjaci. Zašto? Jer seks vide jednako kao i salsu. Njima je to užitak i zabava. Netko će to sad sigurno osuditi jer seks je ozbiljna stvar s ozbiljnim posljedicama i sve to stoji, ali stoji i dio da je seks uživanje i zabavljanje. Ples pod plahtama, valjanje na plaži, napaljivanje pogledima… Sve to seks je i ne nužno samo na Kubi. Tako bi trebalo biti i inače. I na ovom našem djeliću svijeta.

Ali ne, mi se i dalje ograničavamo i živimo okruženi mišljenjem da žena ne bi trebala uživati koliko i muškarac, da su muškarci koji su se seksali s puno žena frajeri, a žene koje su imale više od tri partnera su drolje i nikako ih ne želiš odvesti doma majci. Kakva glupost i dvostruki kriteriji na sve strane!

Čula sam ovdje, u Hrvatskoj, i to ne jednom, i vic u kojem se spominje da je ženski orgazam nešto u što se treba vjerovati jer nitko to nije ni vidio ni doživio. Ha-ha. HA. Ispada da im se više puta ukazala Gospa od ženskog orgazma. Ako stoji da je u svakoj šali pola istine onda ovdašnji muškarci zbilja ne vjeruju da žene svršavaju ili da bi barem nekad mogle i one doći do vrhunca.

A možda bi, da se ti veliki muškarci koji vjeruju da buduća supruga ne bi smjela uživati u seksu, potrude više oko nje nego oko njih sami i upoznali to mitsko biće naziva “ženski orgazam” i vidjeli svu ljepotu toga. I zaboravili da su žene koje uživaju u seksu kurve, jer nisu.

Nema ničeg više seksi od onih laganih grčeva na tvom licu dok se zapravo cijelo tvoje tijelo grči od užitka. Katkad toliko jako da graniči s boli, ali onom slatkom nakon koje si jednako umorna kao i on i poželiš zaspati.

Pravi muškarac te dovede do tog ludila i gleda te u lice, u oči, prati svaki tvoj pokret i grč, čeka da ti prva svršiš, veseli se s tobom ako ide još koji val jer mi, žene, možemo to i više puta, toliko o mitskim bićima.

Udala bih se, znam kuhati i peglati, ali znam i uživati. I ne, to me ne čini kurvom nego živim i seksualnim bićem.

Do idućeg puta, uživaj(te)!

Poljubac,
A.

Tekst je objavljen na Sex katedri APortala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.