Stavi stvar u svoje ruke! Sisu.

Daklem, pred par dana mi je u inbox stigla cirkularuša kojom se, putem fejsbuk statusa, diže svijest o raku dojke. Odmah mi je narastao tlak/ pala roleta. Cura koja mi je poslala spomenutu poruku je draga i imala je najbolju namjeru, nije ona izmislila štos koji traje već godinama. Za razliku od prošle godine kada su fejsbuk preplavljivali statusi s bojama grudnjaka, ove godine je to voće i povrće i najbolje u cijeloj priči je da to označava u kakvom si ljubavnom odnosu.

Da, i boja grudnjaka i ljubavni status lubenice i maline na fejsu odlično će pridonijeti podizanju svijesti o toj opakoj bolesti. Idiot koji je došao na ideju fejsbuk-cancerfree statusa opet je tih istih budalaština lišio muškarce. Kao, nemojte odati muškarcima zašto vam na fejsu odjednom u 3 popodne piše veliko JABUKA. Niti će neki muškarac razbijati glavu oko toga niti će jedna žena zbog “jabuke” otići doktoru kojem je trebala otići puno prije.

Iako mi se, iz vlastitog bolnog iskustva s tom boleštinom, gade one roze vrpce, kocerti i udruge, te stvari ipak imaju nekog smisla, osvješćuju bar malo, prikupljaju sredstva za potrebne dijagnostičke aparate, tiskaju pamflete sa znanstvenim činjenicama koje će možda jednu osobu natjerati da se samopregleda.

Kretenu koji je izmislio voćne statuse priznajem i da je nehuman i neobrazovan, jer, ako se zalaže za osvještavanje svijesti o toj bolesti onda nek ne izuzima i one koji mogu biti pogođeni istom. Da, dobro si čuo, i muškarci (dapače, broj oboljelih raste iz godine u godinu) obolijevaju i umiru od raka dojke. Ne, ne moraju imati višak ženskih hormona ili biti pederi, to se može dogoditi i tvom tati (puj, puj, puj) sutra pa ti meći statuse s borovnicama na fejs. To će ga sigurno spasiti.

Umjesto da slijediš masu i ovoćniš tu plavu besplatnu platformu radije primi stvar u svoje ruke i pregledaj se. Ako ne znaš, nauči. Obrazuj se i tako pazi na se. Primi tu sisu, bila ona velika ili mala, ružna ili lijepa, bio ti muško ili žensko. Sisa je tvoja, smiješ je dirati i stiskati koliko god ti srce želi.

Nadam se da ta tvoja potencijalna bomba koju nosiš na pleksusu nije već aktivirana niti da će ikad biti. Ako i bude, ne čekaj ni trena već se pobrini da izvučeš maksimum iz svih scenarija. Terapija ima raznih, manje ili više agresivnih, ali sam si sebi najbolja terapija.

Eto, toliko… danas zericu ozbiljnije nego inače.

Poljubac svima,
A.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.